Zerina Budimovic

''Pupper er en seksualiserende kroppsdel''

  • Skrevet 14.09.2017 klokka 01:37
  • Kategori: Blogg

Det siste døgnet har feeden min på ulike sosiale medier vært full av pupper. Det hele startet med at bloggerne Sofie og Andrea publiserte et innlegg som var inspirert av Anna Rasmussen og Martine Halvorsen. Senere slang Martine Lunde og Isabelle Eriksen seg på, men de provoserte meg, i motsetning til de andre jentene...

Lunde og Eriksen mener det er feil måte å vise hva likestilling er, men hvorfor mener og reagerer de i det hele tatt på dette? Pupper og nipler er noe av det mest naturlige i verden. Den eneste forskjellen mellom kvinne- og manne-pupper er at damer har mer fett. Så hvorfor er du fornærmet? Du hadde ikke reagert hvis en mann hadde vist niplene sine? 

I innlegget til Martine skriver hun at pupper er en "veldig seksualiserende kroppsdel" og at hun skulle gjerne gått rundt toppløs på sommeren, men hun føler at "verden har ikke kommet dit helt enda". Det jeg lurer på da er; hvordan skal verden komme "helt dit" når slike blogginnlegg som hennes blir publisert? Hva gjør hun for å forhindre å øke forskjellen mellom de to kjønnene? Hun gjør nemlig det stikk motsatte. Hun skriver at hun skjønner hvorfor gutter blir opphisset. Hun nevner at å vise fram pupper ikke egner seg på en blogg. Hvorfor? Alle har hatt kjennskap til denne kroppselen fra fødsel av. Du ble ammet av moren din. Det er et bevis på hvor naturlig det er. 

Eriksen derimot nevner at "likestilling har ingen ting med kropp å gjøre, men at kvinner og menn skal ha samme rettigheter". Si meg; hvorfor blir et toppløst bilde av en kvinne fjernet på f.eks Instagram på sekundet det blir lagt ut, mens menn poster toppløse bilder hele tiden uten å få noen "konsekvenser"? Hvorfor kan ikke kvinner legge ut et bilde av kroppen sin uten å få kommentarer, sett på som "hore" eller bli seksuelt trakassert? 

La oss ikke snakke om den siste setningen en gang. "Da virker det som et rop om oppmerksomhet og en unnskyldning til å faktisk legge ut bilder av kroppen sin." Verst av alt er at de virkelig ikke forstår poenget med innlegget til Sofie og Andrea. Det eneste de prøver er å normalisere pupper og nipler. Hvis jeg skal være ærlig satt jeg å lo litt av denne kommentaren, de som har tatt en titt på instagrammen til jentene som poserer i undertøy skjønner nok hvorfor. Det som forundrer meg aller mest må nok være at de selv er kvinner. Jeg trodde at alle "vi" ønsket å kjempe for rettferdighet. 

Verden har kommet langt når det gjelder likestilling, men likevel viser det hvor forferdelig langt vi har å gå hvis et par toppløse bilder av to kvinner skaper såpass mange reaksjoner. Det er jo bare en bagatell. 

Til slutt må jeg si at jeg følger både Martine og Isabelle på ulike sosiale medier. Jeg liker begge jentene veldig godt men akkurat dette provoserte meg og ga meg inspirasjon til å skrive. 

Martine Lunde

14.09.2017 kl. 01:53
Heey! Fint innlegg :) Det virker som du har misforstått innlegget mitt litt, så derfor tenker jeg nok en gang å fortelle hva jeg mente. Jeg reagerte ikke på at de postet bilder av puppene sine, det jeg reagerte på er at de brukte ordet likestilling i et slikt innlegg der halvparten av innlegget var ironi. Jeg er helt enig i alt hva de skrev, men jeg føler budskapet forsvant veldig. Selvfølgelig er jeg enig i at kvinner og menn skal ha de samme rettighetene, og det har vi på de alle fleste områder. Om noen vil gå rundt toppløse eller legge ut bilder av det, så kjør på! Ingen stopper folk fra å gjøre som de vil. Pupper er kjempefint, og jeg har da lagt ut mange bilder der man ser kløfta selv. Men jeg har aldri tenkt over at det ikke er lov en gang pga likestilling. Om jeg ville gått toppløs på stranden, ja da hadde jeg gjort det! :)

ZERINA B.

20.09.2017 kl. 17:53
Martine Lunde: Hei. Takk for en saklig kommentar! Jeg forstår bedre hva du prøver å si nå, men vi får vell bli enige om å være uenige :)

Isabelle

14.09.2017 kl. 02:02
Hei, kult at du ble inspirert til å skrive! Flink til det er du også ;)

Jeg vil bare si det at jeg ikke er uenig i det dem sier angående likestilling, og jeg syntes det er supert at dem prøver å ta opp kampen. Men måten dem har gjort det på mener jeg var litt i det groveste laget.. Selvfølgelig skal man få legge ut hva slags bilder man vil uansett om man er kvinne eller mann! Jeg legger ut lettkledde bilder, men jeg bruker ikke disse bildene i et tema om likestilling. Det at de bruker dette innlegget med disse bildene som en del av likestilling og rettigheter er ikke det temaet handler om spørr du meg :) Heller om jobb og lønn ol.

Ha en fin dag<3 Stå på med bloggen!

ZERINA B.

20.09.2017 kl. 17:49
Isabelle: Hei. Sent svar, men setter stor pris på fine ord <3 Liker at vi kan argumentere mot hverandre på en saklig måte. Jeg føler i hvert fall jeg forstår mer av hva du prøvde å si nå, etter kommentaren din!

Sylvia

14.09.2017 kl. 02:37
Martine: Du skriver at det er dumt å legge ut puppebilder på vegne av unge jenter, kort forklart fordi verden ikke har kommet "dit" enda. Poenget til disse jentene var vel nettopp det å legge ut usensorerte puppebilder, fordi det faktisk ikke er noe galt i det. De var særdeles ikke redde for å vise puppene deres, og sto for det som egentlig er helt riktig! Enten så er man for #freethenipple eller ikke. Selvsagt så er det dumt om unge jenter legger slikt ut, fordi det finnes mange syke folk på nettet som misbruker slike bilder, så jeg ser poenget ditt... Men det er vel også ganske åpenbart sarkastisk humor i blogginnlegget, som man ikke må la suse rett over hodene våre! Om bloggen deres ikke egner seg for unge jenter, så burde de ha mer tilsyn av deres foreldre/ansvarlige.

Martine Lunde

14.09.2017 kl. 03:00
Nettopp, der sier du det selv. Det er ikke smart å legge ut slike bilder, rett og slett fordi vi lever i en syk verden og man vet ikke hvem som plutselig kan sitte med de bildene. Jeg bryr meg ikke om andre gjør det, men jeg ville ikke gjort det selv :) Det er ikke galt å legge ut bilder av puppene sine, men smart er det ikke.

Nå orker jeg ikke mer puppesnakk, nå er jeg drittlei! Haha, skjønner at det er ekstremt mange meninger rundt det her, og det er helt greit! Men nå tar jeg kvelden, og legger puppesaken død :)

Sylvia

14.09.2017 kl. 03:14
Altså du skrev trossalt bare et helt innlegg om det... But you do you then! Natti natt.

Thomas

14.09.2017 kl. 08:47
Kule pupper

gåri

14.09.2017 kl. 10:15
<333 flink

sisselgu

14.09.2017 kl. 10:42
Har fulgt litt med på dette puppehysteriet siden i går.

En ting er å legge ut slike bilder , en annen ting er å lage et godt innlegg til bilde som brukes ,det kan jo diskuteres ..

Jeg jobber selv innenfor foto

kunst art og nude og det er mange som har mye å lære.

Jeg vil publisere ett low key bilde med ett innlegg til som får overskriften Hva Ser Du

Her er det snakk om delikate bilder kunst art nude silhuett bilder .

Ha en flott dag
ZERINA B.


HVEM ER JEG?
Jeg heter Zerina, er 18 år gammel og bor i Moss. Rett og slett en misforstått sjel som har mye på hjertet. Håper bloggen faller i smak!:-) Kontakt: zerinabudimovic@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits